Deprecated: Required parameter $icon follows optional parameter $url in /customers/a/0/2/nordhest.com/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 510 Deprecated: Required parameter $icon follows optional parameter $url in /customers/a/0/2/nordhest.com/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 619 Deprecated: Required parameter $shortcode follows optional parameter $isFloter in /customers/a/0/2/nordhest.com/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/sfsi_widget.php on line 109 Hovedet på bloggen - Stutteri Nord
Nökkvi byder velkommen til bloggen.

Nökkvi byder velkommen til bloggen.

Velkommen til min side med blogindlæg!

Denne side indeholder blogindlæg af forskellig karakter – lidt afhængig af hvad der ligger mig på hjerte. De fleste indlæg handler enten om mine tanker omkring træning af islandske heste eller træning af deres ryttere – herunder en del indlæg med baggrund i coaching.

Indlæggene er skrevet for at inspirere dig som rytter i din træning af og med din hest.

De omhandler aktuelle emner, jeg støder på og arbejder med i min hverdag. Både når jeg træner hestene, men også når jeg arbejder med mig selv. Det er viden, tanker og erfaringer jeg har valgt at dele med dig, fordi de har været med til at rykke mine elever og mig selv – både som ryttere og som mennesker.

Emnerne og mine tanker omkring dem, tager udgangspunkt i de mål og idealer jeg har med træningen af heste og ryttere. Jeg lægger vægt på, at både hest og rytter får noget konstruktivt ud af deres fælles anstrengelser. Mange år med træning af både heste og ryttere, har overbevist mig om, at de bedste, varigste og mest tilfredsstillende resultater nås ved tydelig kommunikation og gensidig forståelse mellem hest rytter.

For mig, er den ideelle ride- og konkurrencehest  en hest der arbejder tillidsfuldt og eftergivende (og her mener jeg ikke hestens form, men i stedet dens respons på rytterens indvirkninger generelt). Den skal være fri i sin krop, så bevægelserne bliver store og fjedrende. Jeg kalder det, at hesten arbejder frit mellem hjælperne. For at dette kan lykkes, kræver det fx, at hesten er tryg, afslappet og lydhør overfor rytteren, at den har en god balance og en krop der fysisk er i stand til at udføre de opgaver vi giver den. Mange af de kommende indlæg vil netop dreje sig om disse emner.

Den ideelle rytter er for mig, en rytter, der har forståelse for hvad det er for et dyr hun har med at gøre. Hun har god kropsbevidsthed, balance, har føling med hesten og kan indvirke enkelt og præcist på den.

Jeg mener, at enhver rytter vil have glæde af at gøre sig klart, hvilke idealer han eller hun stræber efter – det er ikke nødvendigvis det samme for alle. For mig giver det den røde tråd i både målsætning og udførelse af den daglige træning. Det menneske- og rytterideal jeg selv arbejder efter, dikterer den måde jeg vælger at træne hestene på.

Jeg håber du vil finde indlæggene inspirerende, god læselyst!

Kategorier: Blog