I år har jeg satset alle kræfter på konkurrencehestene

Foråret og sommerren er altid en travl tid på stutteriet. I år har jeg satset alle kræfter på konkurrencehestene og siden april har vi redet stævner flere gange om måneden. Derfor har kåringshestene måttet vente, og bliver først vist til efteråret.

Petrine rider i år på Hrafna f. Nord. Hrafna er 7 år og lillesøster på mors side (de er begge efter Hrauna f. Nord) til Petrines anden hest Hedda f. Nord. Hrafna’s far er Glymur fra Árgerdi. Petrine og Hrafna er en fin ekvipage og udvikler sig godt. De startede i efteråret i 4.5 og T.8 med gode resultater, rykkede hurtigt videre til 4.3 og T.5 og har i foråret redet 4.2 og T.3 for at kunne gå videre til A.klasserne 4.1 og T.1. Herfra skulle de så kvalificere sig til at ride A-klasserne til DM, hvilket allerede er lykkedes i 4.1 og det har været tæt på i T.1. Så de har taget hele den lange vej fra de lette klasser til A-klasserne og DM på under et år.

Ormur har udviklet sig godt over vinteren og foråret og har nu et niveau, hvor vi for alvor kan være med i toppen af 5-gang. Sidste år havde jeg sammensat et program i 5.1 , som fungerede rigtig godt og som lykkedes stort set hver gang vi startede stævner. I år erfarede jeg så, at dette program ikke længere fungerede så godt, og har derfor måttet bruge et par stævner på at tune mig in på, hvordan programmet så skal sættes sammen i stedet. Til pinsestævnet  red vi en fin udtagelse, men da jeg stadig ikke er helt tilfreds, må jeg fortsætte med at pusle med programmet og prøve mig lidt frem, indtil jeg synes det fungerer optimalt.

I år har jeg også fornøjelsen af at ride en ny hest – Salka f. Lækjarbotnum. Salka er kåret I 1.kl. og er en yngre, og urutineret hoppe. Hun ejes af Stutteri Skovhjørnet – Tine Terkildsen og Jørgen Svendsen. Hun har udviklet sig over al forventning og er utroligt positiv at arbejde med. Allerede nu har hun været med i flere 5-gangs finaler bla. til World Toelt I Sverige og til Udtagelsestævnet I Hjallerup. I første omgang arbejdede jeg på at få hende startet i femgang, men over den næste periode er det planen at hun også skal starte T.2  (hun er allerede kvalificeret med gode point fra T.4) og stilpas.

Og så er det snart føl-tid. Krista f. Nord venter føl med Hrimnir f. Òsi og Hedda f. Nord venter føl med Viking f. Österäker. Begge hopper forventes at fole i starten af juli.

Udover at træne heste til konkurrencer og kåringer, har jeg også gang i flere andre heste. Det er heste på vej – unge hopper og hingste der skal kåres næste år og heste der skal sælges. I øjeblikket har jeg fx en 5 års vallak efter 1.kl. forældre. En lydhør og blød hest med let til tölt.

Fotos: Sasha Nellemose, nederste foto af  Fie og Salka f. Lækjarbotnum er taget af Petrine Jakobsen.

DSC_0980 DSC_3860 DSC_3863 DSC_3885 DSC_4338 DSC_7181 DSC_7329 DSC_7419 DSC_7534 DSC_7544 salka

Tilbage